00 header 3

Cursus Poetische Verhalen Maken

Dinsdag 7 mei van 13:30 - 15:00 uur vindt in het Odensehuis Hoeksche Waarde de introductie plaats voor de cursus Poetische Verhalen Maken. Kees Deenik komt verhalen maken met bezoekers van het Odensehuis. Een uitgelezen kans om te kijken of deze manier van creatief bezig zijn met mensen met dementie u aanspreekt. Zo ja, dan kunt u zich opeven voor een cursus later in het jaar. Zo nee, dan beleeft u een fijne middag. 

Het maken van poetische verhalen met mensen met dementie doet Kees Deenik volgens de methode TimeSlips van Anne Basting. Een methode die werkt vanuit de visie dat je niet op zoek gaat naar wat mensen nog weten, maar die de mogelijkheid van de fantasie gebruikt om verhalen te vertellen. Aan de hand van een zorgvuldig uitgekozen beeld wordt in verschillende rondes geassocieerd. De associaties worden op schrift gesteld en weer teruggeven aan de deelnemers, hun familie en verzorgenden. Nog meer informatie vindt u op https://www.timeslips.nl  

In juni/juli volgt de gratis cursus van vier bijeenkomsten om deze methode van werken - Timeslips - te leren. Deze cursus wordt gegeven door Kees Deenik en is speciaal voor activiteitenbegeleiders en vrijwilligers in de zorg die zich creatief verder willen ontwikkelen. 

Deze cursus wordt georganiseerd door Kunst4all in het kader van het kunstprogramma Waardig Oud Zijn - een jaarlang kunstzinnige activiteiten rondom dementie. Zie ook https://www.kunst4all.com 

 

Loop gerust
eens binnen

Dit kan op iedere maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10:00 - 15:30 uur.

Elke laatste vrijdag van de maand is er een uitstapje. Kijk in de agenda meer activiteiten.

 


Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.