00 header 3

Alzheimer in keramiek

Vrijdag 25 oktober zal om 14:00 uur aan de Molenstraat 16 in Strijen, de opening plaats vinden van de tentoonstelling 'Alzheimer in keramiek'. Antoinette van Beurden: 'In Nederland lijden op dit moment 280 duizend personen aan dementie. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm bij dementie. Voor al deze mensen zijn vele mantelzorgers actief, ik ben een van de mantelzorgers.'

'Tijdens het ziekteproces van mijn moeder heb ik ervaren dat er moeilijke, eenzame, verdrietige maar ook mooie en ontwapende momenten zijn. Het voortschrijdende en ingrijpende proces heb ik vertaald naar de klei. De mensen met de ziekte van Alzheimer kunnen vaak niet bij het eigen innerlijk. Wij als naaste kunnen onze geliefde familieleden en vrienden regelmatig ook niet bereiken. De roos heb ik gebruikt als metafoor om het mooie van de mens weer te geven. De roos is soms zichtbaar, soms niet. Dit omdat je je best moet doen om de mensen met de ziekte van Alzheimer te ontmoeten'.

Tijdens de opening op vrijdag 25 oktober om 14:00 uur in Galerie Ludiek, Molenstraat 16 te Strijen en op 16 november, vertelt Antoinette van Beurden over haar indrukwekkende werk, de achtergronden en motieven. Tevens kunt u de expositie bewonderen. 

 

 

Loop gerust
eens binnen

Dit kan op iedere maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10:00 - 15:30 uur.

Elke laatste vrijdag van de maand is er een uitstapje. Kijk in de agenda meer activiteiten.

 


Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.