7 oktober landelijk congres voor de Odensehuizen

Op deze dag waren presentaties van Anne Mei Thé en Joris Slaets, beiden wetenschappers die betrokken zijn bij de Odensehuizen. De dag werd gepresenteerd door Gijs Wanders, die het boek Portretten van Dementie heeft geschreven. Studenten van het Prins Claus Conservatorium uit Groningen gaven een prachtig muzikaal en theatraal inkijkje van hun werk met de bezoekers van het Groningse Odensehuis, ontroerend mooi. In de middag waren er interessante workshops georganiseerd. Het landelijk platform lanceerde de website www.odensehuizen.nl

 

Joris Slaets, hoogleraar ouderengeneeskunde en directeur van de Leudenacademie heeft o.a. onderzoek gedaan in het Odensehuis, naar het unieke karakter van de filosofie van de Odenshuizen in relatie tot reguliere voorzieningen. Hij deed onderzoek naar de meerwaarde van de Odensehuizen. Wat maakt het Odensehuis anders dan de rest. Hij vond o.a. dat er persoonsrelaties zijn, als basis. Het Odensehuis biedt zorg, die kansen schept om zoveel mogelijk te zijn wie men wil zijn of te doen wat men wil doen. Er is leef en speelruimte, vrijheid, continuiteit en veiligheid, empathie en sensitiviteit om te begrijpen wat er nodig is. Er is bezorgheid dat het perspectief van de ander ertoe doet. Het welbevinden zit vooral in de sociale interacties en de vrijheid. Verlangen en behoeften worden gehoord, gezien, waar mogelijk vervuld. Wie ben ik op dit moment, waar wordt ik blij van en wie zijn belangrijk in mijn leven? De persoonsgerichte relaties zijn onontbeerlijk in de zorg.

 

Welkom - op afspraak

Maak vrijblijvend kennis, onder het genot van koffie of thee. Dit kan op afspraak van maandag t/m vrijdag van 10:00 - 15:00 uur.

Kijk in de agenda voor activiteiten.

 


Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl