00 header 3

Gift Lions Club Hoeksche Waard

Vrijdag 24 januari 2020 nam een delegatie van het Odensehuis deel aan de Lions Kennis Quiz Hoeksche Waard. De Lions Club heeft namelijk het Odensehuis genomineerd als goede doel voor deze avond. Na een leuke en moeilijke quiz eindigde het Odensehuis op de laatste plaats en gingen zij met de hoofdprijs van € 4400,- naar huis. We bedanken de Lions Club Hoeksche Waard voor dit mooie bedrag!

Familieconcert Winterwonderland

Welkom op dit bijzondere familieconcert waarin verschillende koren en de Bigband, allemaal uit de Hoeksche Waard u muzikaal gaan verblijden. Het zijn vooral swingende nummers en bekende sfeernummers die u mag meezingen (maar dat hoeft niet). Een van de koren - het Odensekoor - bestaat mede uit oudere mensen met geheugenproblemen. Zeer geschikt voor (groot-)ouders en (klein-)kinderen.

Welkom op zaterdag 14 december van 14:30 - 16:30 uur.

Entree € 7,50 in de voorverkoop via www.kunst4all.com of € 9,50 aan de deur

Locatie: Muziekcentrum Prinses Juliana, Industrieweg 5, 3286 BW Klaaswaal.

Dit concert is het laatste onderdeel van het jubileumprogramma 'Waardig Oud Zijn', ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van het Odensehuis Hoeksche Waard, georganiseerd door Kunst4all. 

Bedank high tea voor vrijwilligers

Een echte november-woensdagmiddag: wind, regen, soms even de zon (met regenboog), guur, om half vijf al donker buiten…….. u weet wel wat ik bedoel. Binnen moet je het dan gezellig maken, het liefst met een stel gezellige mensen om je heen. Zo zag de woensdag van 13 november er uit voor Ria, Lianne, Deborah en bijna alle vrijwilligers van ons Odensehuis. Als dank voor een jaar met elkaar werken werd ons een high tea aangeboden door het bestuur. Het was een groot succes en wij willen onze dank voor deze fijne middag ook graag uitspreken!! De plek was gezellig, de hapjes en zoetigheden heerlijk, de thee (soms koffie) was prima en het was vooral super gezellig om met 24 personen bij elkaar te zijn. Als kleine “speech” had Ria voor ons allen een korte beschrijving van ons voorgelezen, we werden er verlegen van, want er werden alleen maar complimenten uitgedeeld. Wat is er veel opgebouwd in 5 jaar tijd en hoe dankbaar en gelukkig moeten we ons prijzen met ons eigen Odensehuis!! Ria las natuurlijk niets op over zichzelf voor, daarom heeft Barry dit korte gedichtje gemaakt:

        Ria, aardig dat je ons waardeert

        en met een gedichtje vereert

        maar jij bent de spil

        met jouw ijzeren wil

        jouw inspiratie

        zorg jij voor een geoliede organisatie

        en ook iedere keer

        voor een uitstekende sfeer

        dat maakt ons werk prettig en fijn

        omdat het de juiste voorwaarden zijn.

Een mooie afsluiting van een mooie middag.

Jubileumcongres 10 jaar Odensehuizen

Woensdag 16 oktober vond het jubileumcongres Odensehuizen plaatsin het kader van het 10-jarig bestaan van de Odensehuizen in Nederland. Sinds de start in 2009 van het Odensehuis Amsterdam Zuid is het Odensehuis een waardige stem en een geborgen plek voor mensen met (beginnende) dementie en hun naasten. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst werden huidige en toekomstige ontwikkelingen tegen het licht gehouden en werd de balans opgemaakt van 10 jaar unieke ervaringen en inspirerende samenwerking. Anno 2019 zijn er 34 Odensehuizen en 12 in oprichting. We kijken terug op een inspirerende dag! www.odensehuizen.nl 

Alzheimer in keramiek

Vrijdag 25 oktober zal om 14:00 uur aan de Molenstraat 16 in Strijen, de opening plaats vinden van de tentoonstelling 'Alzheimer in keramiek'. Antoinette van Beurden: 'In Nederland lijden op dit moment 280 duizend personen aan dementie. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm bij dementie. Voor al deze mensen zijn vele mantelzorgers actief, ik ben een van de mantelzorgers.'

'Tijdens het ziekteproces van mijn moeder heb ik ervaren dat er moeilijke, eenzame, verdrietige maar ook mooie en ontwapende momenten zijn. Het voortschrijdende en ingrijpende proces heb ik vertaald naar de klei. De mensen met de ziekte van Alzheimer kunnen vaak niet bij het eigen innerlijk. Wij als naaste kunnen onze geliefde familieleden en vrienden regelmatig ook niet bereiken. De roos heb ik gebruikt als metafoor om het mooie van de mens weer te geven. De roos is soms zichtbaar, soms niet. Dit omdat je je best moet doen om de mensen met de ziekte van Alzheimer te ontmoeten'.

Tijdens de opening op vrijdag 25 oktober om 14:00 uur in Galerie Ludiek, Molenstraat 16 te Strijen en op 16 november, vertelt Antoinette van Beurden over haar indrukwekkende werk, de achtergronden en motieven. Tevens kunt u de expositie bewonderen. 

 

 

Loop gerust
eens binnen

Dit kan op iedere maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10:00 - 15:30 uur.

Elke laatste vrijdag van de maand is er een uitstapje. Kijk in de agenda meer activiteiten.

 


Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.