Mantelzorgers

De term mantelzorgers gebruiken wij op de site, omdat de mantelzorgers dit prettiger vonden dan naaste. In het woord mantelzorger, zien zij ook de mantel der liefde, waarmee hun partners worden omhuld.

 

Ondersteuning d.m.v. gespreksgroepen

Het Odensehuis biedt specifieke ondersteuning aan mantelzorgers en kinderen onder andere in de vorm van lotgenotengroepen. In de lotgenotengroep delen mantelzorgers hun kennis en ervaring in het omgaan met mensen met dementie en ondersteunen elkaar. Elke eerste (VOL) en derde vrijdag van de maand is er van 10.30 - 12.00 uur een lotgenotengroep voor partners van mensen met geheugenproblemen en/of dementie o.l.v. Lianne van Dam.

Tevens is er een gespreksgroep voor dochters en zonen van ouders met geheugenverlies en/of beginnende dementie. Voor meer informatie kunt u hiervoor contact opnemen via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

In de Hoeksche Waard zijn er veel jonge mensen (jonger dan 65 jaar) met een vorm van dementie. Het Odensehuis wil graag ook voor hen iets betekenen. Als er behoefte is aan een gespreksgroep voor jonge mensen met dementie kunt u hiervoor contact opnemen met Deborah van Abkoude. 

Deelname aan activiteiten

Ook als mantelzorger kunt u mee doen aan alle activiteiten. Het Odensehuis is ook voor en van u. De ervaring is dat er door gezamenlijke activiteiten nieuwe vriendschappen en netwerken ontstaan, waar u op terug kunt vallen ook buiten de openingstijden van het Odensehuis.

 

Respijtzorg

Hoewel het beleid er op is gericht om mantelzorgers te betrekken bij de organisatie van het huis biedt het Odensehuis uiteraard ook respijtzorg.

 

Bibliotheek en informatiefolders

Het Odensehuis heeft een kleine bibliotheek met boeken over dementie. Deze kunnen worden geleend. Daarnaast hebben we over allerlei thema’s informatiefolders in huis of kunnen we u verwijzen naar websites.

 

Financiën

Het Odensehuis vraagt een eigen bijdrage van minimaal 15 euro per maand, ongeacht hoeveel dagen men komt. Daarnaast staat er een houten Odense huisje, waarin een vrijwillige bijdrage kan worden gedaan voor de koffie, thee, lunch en andere onkosten. Activiteiten die toegang kosten zoals het bezoeken van een museum zijn voor eigen rekening.

 

Wij gaan er vanuit dat iedereen vanuit eigen draagkracht aan de financiën bijdraagt.

 

Steentje bijdragen?

Mantelzorger
Wilt u een donatie of legaat storten? Dat kan op rekeningnummer NL02 RABO 0122 8001 76 t.n.v. St.Odensehuis HW Heinenoord. Het Odensehuis heeft de Anbi status.


Vrienden van het Odensehuis
Als u regelmatig komt, stellen wij het op prijs als u 15 euro per maand stort op bovenstaand rekeningnummer onder vermelding van ‘Vrienden van het Odensehuis’. Hiervan wordt een deel van de activiteiten bekostigd.

 

 

Welkom 

Maak vrijblijvend kennis, onder het genot van koffie of thee. Dit kan van maandag t/m vrijdag van 10:00 - 15:00 uur.

Kijk in de agenda voor activiteiten.

 


Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl