Vrijwilligers

Het Odensehuis Hoeksche Waard is een zelfzorg- en vrijwilligers organisatie, die zich richt op mensen met beginnende dementie, partners, familie en buurtgenoten. Deze bezoekers vormen de basis. De eigen regie en eigen mogelijkheden staan hoog in het vaandel.

 

Respect en keuzevrijheid zijn belangrijke uitgangspunten. Bezoekers vormen het uitgangspunt voor alles wat in het Odensehuis gebeurt. Zij zijn de primaire 'eigenaars' van het Odensehuis.

 

Een informeel inloophuis, los van de formele zorgketen en los van formele regelingen bestaat bij de gratie van enthousiaste mensen. Naast de inzet en bijdrage van de bezoekers bestaat het Odensehuis dankzij veel vrijwilligers. Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan het langer zelfstandig blijven wonen en actief deelnemen aan het maatschappelijk leven van mensen met dementie en bieden contact en uitwisseling aan mantelzorgers.

 

De vrijwilligers vormen geen aparte groep, maar zijn als het ware medebezoekers. Wilt u graag uw steentje bijdrage in de ondersteuning van onze bezoekers, dan kunt u altijd binnenlopen om kennis te maken en in gesprek te gaan over de wederzijdse mogelijkheden.

 

Het beleid De vaardigheden

 

Vrijwilliger worden?

Wilt u vrijwilliger worden? Dan kunt u zich hieronder aanmelden en wordt er z.s.m. contact met u opgenomen.

 

 

 

Welkom 

Maak vrijblijvend kennis, onder het genot van koffie of thee. Dit kan van maandag t/m vrijdag van 10:00 - 15:00 uur.

Kijk in de agenda voor activiteiten.

 


Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl