Over ons

Het Odensehuis is een laagdrempelige informatie- en ontmoetingsplaats voor mensen met geheugenverlies en beginnende dementie, (hun) partners, kinderen en kleinkinderen, professionals en buurtgenoten.

 

Bezoekers voelen zich thuis en kunnen elke dag komen en gaan wanneer zij willen. Zij ontmoeten anderen in een vergelijkbare situatie, er is een ongedwongen sfeer en openheid om met elkaar over hun ervaringen en vele andere zaken te praten. Daarnaast wordt er met elkaar gezorgd voor een zinvolle invulling van de dag.

 

Mensen die de diagnose dementie hebben gekregen, worden ondersteund in de mogelijkheid een leven te leiden waarbij ze zich gelijkwaardig en geaccepteerd voelen in de samenleving en daar een zinvolle bijdrage aan kunnen leveren. Vergeet dementie, onthoud de mens!

 

Het Odensehuis gaat uit van eigen regie en kracht van de bezoekers. Bezoekers maken niet alleen gebruik van de adviezen en activiteiten van het Odensehuis; zo mogelijk zijn zij actief betrokken bij het geheel. De lunch tussen de middag wordt met elkaar verzorgd en soms wordt er door mantelzorgers een warme maaltijd bereid.

 

Eén van de belangrijkste doelstellingen van het Odensehuis is het taboe op dementie te doorbreken. Met het Odensehuis laten we dan ook zien dat mensen met dementie bij onze samenleving horen.

 

Bent u enthousiast over het concept van het Odensehuis en wilt u een bijdrage leveren? Laat het weten aan de coördinator of loop even binnen. Het Odensehuis is ingesteld op het helpen realiseren van wat de individuele bezoeker wenst en nodig heeft. Het aanbod van het Odensehuis ontstaat dan ook uit de vraag van de bezoeker. Het startpunt is de behoefte van de bezoekers zelf.

 

Iedereen die in het Odensehuis komt, wordt 'bezoeker' genoemd. Met elkaar vormen we het Odensehuis. Samen zetten we activiteiten op, waarbij we kijken naar ieders kwaliteiten en mogelijkheden. We zoeken met elkaar naar wat belangrijk en gewenst is. Het Odensehuis is een inloophuis, waar niets moet, veel kan en bovenal erkenning is voor mensen met dementie, mantelzorgers e.a. Bij het eerste bezoek aan het Odensehuis krijgt u een kennismakingsgesprek met een vrijwilliger of de coördinator, waarin u nadere informatie mee krijgt.

 

Het Odensehuis Hoeksche Waard staat voor:

 

  • Het ondersteunen van elkaar en het samen organiseren van activiteiten die u plezierig, zinvol en/of belangrijk vindt.
  • Een veilige omgeving, (grote huiskamer) waar u ervaringen uit kunt wisselen. Dit geldt ook voor partners, vrienden, familie en kinderen van mensen met dementie.
  • Met elkaar zoeken naar antwoorden op vragen die u en uw omgeving bezighouden.
  • Het uitwisselen van informatie aan professionals over onze mogelijkheden.
  • Een ontmoetingsplek waar iedereen makkelijk binnenloopt, waar niets moet en veel kan.
  • Een prettige plaats voor vrijwilligers om hun talenten in te zetten.

 

Wie is wie Vacature coordinator

 

 

Meer weten over onze activiteiten ? 

 

Agenda 

 

Welkom 

Maak vrijblijvend kennis, onder het genot van koffie of thee. Dit kan van maandag t/m vrijdag van 10:00 - 15:00 uur.

Kijk in de agenda voor activiteiten.

 


Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl