Statiegeld Jumbo voor Odensehuis

In de maand september komt de opbrengst van het statiegeld van de Jumbo ten goede aan het Odensehuis Hoeksche Waard. Lianne van Dam kreeg dit bedrag overhandigt door Damian, werkzaam bij Jumbo Koorneef in Oud-Beijerland. Namens het Odensehuis heel hartelijk dank voor dit prachtige bedrag. In 2024 bestaat het Odensehuis HW 10 jaar, waarvoor we diverse activiteiten willen organiseren voor de bezoekers. Dit bedrag zal daaraan besteed worden.

Wereld Alzheimer Dag Theater Herfst

21 september, Wereld Alzheimer Dag. Met ruim 140 personen bezochten we Theater Herfst. Bij binnenkomst ontvingen we koffie en thee met wat lekkers. De voorstelling nam ons mee in de verschillende stadia van dementie, het leven van een mantelzorger, het leven van iemand met dementie, het leven met iemand met dementie. Herkenning, erkenning en humor namen een grote plaats in. 

Na afloop was het fijn om elkaar te ontmoeten, de sociale contacten aan te halen, te spreken met het Odensehuis, Alzheimer Nederland, Alzheimer Trefpunt HW en de casemanagers. 

Dank aan Conny Bouwer, Deborah van Abkoude, Laura Heemskerk en Lianne van Dam voor de organisatie van deze middag.

En dank aan Antoinette van der Velde, John Schneider en de geluidsman voor deze theater productie. 

Wereld Alzheimer Dag Theatervoorstelling Herfst

Donderdag 21 september 2023 

bent u, in het kader van Wereld Alzheimerdag, van harte uitgenodigd om de theatervoorstelling Herfst bij te wonen. Deze middag wordt georganiseerd door Samen Dementievriendelijke Hoeksche Waard.

Theatervoorstelling Herfst Theatervoorstelling Herfst is een voorstelling waarin met relativerende humor gekeken wordt naar het alledaagse menselijke getob over het ouder worden. Laat u verrassen door Antoinette van der Velde & John Schneider van Theatergroep Vrij.

Voor wie 

Voor iedereen die geïnteresseerd is in een dementievriendelijke samenleving

Waar

De Poort, Polderlaan 1, 3261 ZA Oud-Beijerland

Wanneer

Donderdag 21 september van 14:00 tot 17:00 uur.

Inloop vanaf 14:00 uur; zaal open om 14:30 uur.

De voorstelling duurt ca. 1,5 uur.

Na afloop heeft u de mogelijkheid om in de foyer, onder het genot van een hapje en een drankje, na te praten met de beide acteurs en casemanagers dementie.

Deelname is gratis.

Aanmelden

Aanmelden kan via deze link.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Conny Bouwer, coördinator Ketenzorg Dementie 06 28 77 12 17

Graag tot 21 september!

               
               

Odensehuis HW zoekt gastvrouwen-en-heren

HOEKSCHE WAARD Wie graag een steentje wil bijdragen aan het nog dementievriendelijker maken van de gemeente Hoeksche Waard is van harte welkom in het Odensehuis  in Boezem & Co aan de Boezemsingel in Oud-Beijerland. Dat zoekt gastvrouwen- en heren die interesse hebben in mensen en dan in het bijzonder degenen met geheugenproblemen en beginnende dementie. Het Odensehuis biedt een open, gevarieerde en fijne sfeer. Het gaat in het Odensehuis om de wensen en verlangens van de bezoekers. Kenmerkend voor de vrijwilligers in het inloophuis zijn gastvrijheid, geduld, inlevingsvermogen, gevoel voor humor, flexibiliteit en enthousiasme. Een luisterend oor en inspelen op de mogelijkheden van de bezoekers vormen de kern van het werk. Het gaat om een sociale bezigheid, waarbij het niet zoveel uitmaakt wat er wordt gedaan, als het maar samen gebeurt en stimuleert. Ook mensen die maar enkele uurtjes per week over hebben of af en toe willen invallen bij ziekte en vakantie zijn hartelijk welkom. Werken in het Odensehuis gaat gepaard met een lach en een traan. Mensen die affiniteit hebben met en zich (een beetje) willen verdiepen in de wereld van dementie kunnen een afspraak maken met coördinator Deborah van Abkoude via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon 06- 12 98 23 09. Het Odensehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10:00 - 15:00 uur.

CRDL

Deze week mochten we de CRDL uitproberen in het Odensehuis. Aangeschaft door de gemeente Hoeksche Waard en nu op rondreis langs alle zorg- en welzijns instanties. Eerst kregen we de gelegenheid om allemaal de CRDL uit te proberen. Daarna kon wie dat wilde genieten van CRDL-en. Klanken van de zee, vogel geluiden of piano muziek. Het kan allemaal. Wat is het genieten van de reacties: verwondering, verbazing, intense rust, verbinding en contact. Het bood gelijk weer kansen voor samenwerken in Boezem & Co. Ook de clienten van Gemiva konden de CRDL uitproberen. 

 

Welkom 

Maak vrijblijvend kennis, onder het genot van koffie of thee. Dit kan van maandag t/m vrijdag van 10:00 - 15:00 uur.

Kijk in de agenda voor activiteiten.

 


Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.