Odensehuis-tuinproject

Huidige situatie
De tuin rondom de Beijerkorf en het Odensehuis is nu kleurloos. Er staan struiken voor de ramen en langs de hekken. Diverse onderzoeken hebben aangetoond, dat een groene omgeving een positieve invloed kan hebben op mensen met dementie. Uit onderzoek blijkt eveneens dat een belevenistuin, verschillende elementen kan bevatten die de zintuigen prikkelen zoals geluiden, geuren, beelden en geuren.

 

 

Gewenste situatie
Nu is in de visie van de Odensehuizen, het samen buiten aan het werk zijn met de buurt een onderdeel. Wat is er mooier dan met elkaar een mooie tuint te laten ontstaan voor het Odensehuis samen met buurtbewoners. Met het tuinplan wil het Odensehuis de buurt betrekken. De bedoeling is onder bezielende leiding van enthousiaste, vrijwillige en deskundige mensen dit project wordt vormgegeven. Door buurtbewoners te betrekken bij deze activiteit kunnen zij deelnemen aan een zinvol project voor anderen. Ook komen zij in contact met jongeren en met elkaar komt iedereen in beweging. Deze activiteit zal altijd starten en eindigen met gezamenlijke koffie in het Odensehuis. Vitaliteit en eigen kracht van betrokken buurtbewoners zal hierdoor worden gestimuleerd. Buurtbewoners zullen op de openingsdagen van het Odensehuis mee kunnen genieten van de mooie tuin en de overige dagen misschien een oogje in het zeil willen houden. Dit zal het sociale contact stimuleren. Een enthousiaste werkgroep van vrijwilligers uit het Odensehuis is al gevormd.De speeltoestellen worden binnenkort al weggehaald en gaan naar gemeente Korendijk.

 

24 april zal er een informatieavond zijn voor de buurt. Op deze avond wordt er informatie over het Odensehuis en het tuinproject gegeven. Iedereen die hierbij wil zijn, is van harte welkom. Aanvang 19.30 uur.

 

Welkom 

Maak vrijblijvend kennis, onder het genot van koffie of thee. Dit kan van maandag t/m vrijdag van 10:00 - 15:00 uur.

Kijk in de agenda voor activiteiten.

 


Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl