Stichting 2109 (h)erkenning voor mensen met dementie

Helpt u mee om de wereld vertrouwd te maken met dementie!

STICHTING 2109 DOET DAT! STICHTING 2109 GAAT VOOR EN STAAT VOOR (H)ERKENNING VOOR MENSEN MET DEMENTIE

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met iemand in zijn omgeving die dementie heeft. Eén van de bekende vormen van dementie is de ziekte van Alzheimer. 2109 staat voor 21 september en die datum is uitgeroepen tot Wereld Alzheimer Dag, vandaar de naam Stichting 2109.

WAAROM Stichting 2109 Mensen met een zichtbare handicap of beperking worden veelal direct herkend en krijgen hierdoor begrip en waar nodig hulp en ondersteuning. Dementie is meestal niet zichtbaar aan de buitenkant, maar beperkingen zijn wel degelijk aanwezig. Mensen met dementie schamen zich vaak en praten niet gemakkelijk over hun ziekte wat vaak voor onbegrip zorgt en hun kwetsbaarheid vergroot. Stichting 2109 wil dat het taboe op dementie tot het verleden gaat behoren. Om dit te realiseren is een speldje met een uniek en tevens gepatenteerd beeldmerk ontworpen. Als mensen met dementie dit dragen dan kan de omgeving deze mensen herkennen. Mensen met dementie blijven zo zichtbaar voor de samenleving zodat er beter kan worden aangesloten bij hun belevingswereld en er direct voor deze mensen kan worden gezorgd als dit gewenst of noodzakelijk is. Ieder speldje is voorzien van een unieke (persoonlijke) code die aan de achterzijde is gegraveerd en gekoppeld is aan het noodnummer dat op de voorkant staat. Op het moment dat de drager van het speldje verdwaald is kan er hulp worden ingeschakeld door het noodnummer te bellen. De unieke code aan de achterzijde van het speldje zorgt ervoor dat er direct geschakeld kan worden met de juiste contactpersonen. Hierdoor kan de spelddrager snel en veilig thuis gebracht worden. Het speldje zorgt dus voor herkenbaarheid en de veiligheid van de mens met dementie.

Op deze website vindt u het aanvraagformulier waarmee u een 2109 speldje kunt bestellen. Dit beeldmerk voor (h)erkenning voor dementie kost €14,95 exclusief btw. U ontvangt uw bestelling binnen 3 werkdagen met de post. Als een drager van dit speldje is verdwaald dan kan het noodnummer worden gebeld en via de code kunnen wij direct contact opnemen met de betreffende contactpersonen. Op deze manier is iemand met dementie veilig, snel en efficiënt traceerbaar. De contactgegevens worden nooit kenbaar gemaakt aan derden! Heeft u moeite met aanvragen, dan kunt u o.a. terecht in het Odensehuis om u te helpen.

 

Welkom 

Maak vrijblijvend kennis, onder het genot van koffie of thee. Dit kan van maandag t/m vrijdag van 10:00 - 15:00 uur.

Kijk in de agenda voor activiteiten.

 


Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl